روانشناسی رنگ ها یک ابزار بازاریابی قدرتمند است. حتی بازرگانان هم از رنگ های مختلف برای تحریک احساسات مورد نیاز برای ترغیب مشتریان به خرید استفاده می کنند. رنگ ها یک ابزار عالی برای استفاده در هنگام انتخاب یک طرح رنگ برای برند شخصی شما است. می خواهید افراد شما را قابل اعتماد ، آرام و با اقتدار ببینند؟ رنگ ها یکی از راههای کمک به ایجاد این صفات در ذهن مخاطبان هستند. زمانی که حرف از روانشناسی رنگ ها در برندینگ میزنیم یعنی تاثیر روانشناسی رنگ ها در طراحی لوگو برند و بسته بندی محصولات که در ادامه به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ، برررسی در مورد چگونگی تأثیر رنگ بر رفتار و احساسات انسان است. تاثیر رنگ در بسته بندی مواد غذایی ، محصولات و مهم تر از آن در لوگو نباید نادیده گرفت. رنگها و تنهای مختلف تداعیهای متمایزی را ایجاد میکنند که بر خلق و خوی انسان و تصمیمگیری تأثیر میگذارد. روانشناسی رنگ می تواند بسته به سلیقه و فرهنگ شخصی متفاوت باشد. در بازاریابی، رنگ میتواند بر نحوه درک خریداران از برندها و محصولات مختلف تأثیر بگذارد، بنابراین انتخاب رنگهایی که با اهداف کسبوکار و مخاطبان هدف شما همخوانی دارند، بسیار مهم است.
چگونه یک کارآفرین از روانشناسی رنگ استفاده می کند؟
رنگ اغلب اولین برداشت مصرف کننده از یک نام تجاری یا محصول را تعیین می کند. مصرف کنندگان احساساتی را که در مورد رنگ های خاص دارند (مثلاً مشکی به عنوان لوکس) به محصول می دهند. حسی که از رنگ ها دریافت می کنند بر درک آنها از برند شما تأثیر می گذارد.
روانشناسی رنگ نقش مهمی در نحوه تصمیم گیری مصرف کنندگان و ارزیابی برندها دارد:
- برداشت اولیه از محصول با رنگ آن تا 90 درصد!
- افزایش آگاهی و شناخت برند تا 80 درصد.
- تصمیم به خرید 93٪از مصرف کنندگان با دیدن رنگ و تصویر محصول
هر رنگی تاثیر خاصی بر مصرف کنندگان دارد. برای انتخاب رنگ درست برای برند می توانید از مخاطبان خود بخواهید تا حس شان را به هر رنگ بگویند تا بتوانید درست تصمیم بگیرید. حتی می توانید برای ایده گرفتن از به رنگ هایی که رقبا استفاده کرده اند توجه کنید. استفاده از رنگ هایی که رقبا انتخاب نکرده اند می تواند به شما بیشتر کمک کند و آگاهی از برند را افزایش دهید.
تحلیل و روانشناسی رنگ رنگ ها
روانشناسی رنگ آبی
رنگ آبی نشان دهنده اعتماد، وفاداری، قابلیت اطمینان، منطق، آرامش و امنیت است. اما سردی، بی احساسی، غیر دوستانه و بی اشتها بودن را منتقل می کند. آبی شخصیتی وفادار، محترم و اجتماعی دارد. آبی رنگ مورد علاقه اکثر مردم جهان است . 57 درصد از مردان و 35 درصد از زنان رنگ آبی را به عنوان بهترین انتخاب خود رتبه بندی می کنند. رنگ آبی آرامشبخش و محبوبترین رنگ برای استفاده در لوگو است.
آبی باعث ایجاد احساس امنیت، قدرت، خرد و اعتماد می شود. شرکتهایی مانند فیسبوک و توییتر نیز رنگ آبی را در لوگو خود استفاده کرده اند تا قابل اعتماد به نظر برسند. بازتاب این ویژگی مهم برای کسبوکارهایی که حجم زیادی از دادههای کاربر را ذخیره میکنند ضروری است.
روانشناسی رنگ بنفش
رنگ بنفش ثروت، معنویت، تخیل و پیچیدگی را می رساند. همچنین بازتاب، انحطاط، سرکوب، افراط و بدخلقی را منتقل می کند. بنفش شخصیتی حساس، باوقار و فهمیده دارد. رنگ بنفش نماد سلطنت و برتری است. در امپراتوری روم، مقامات عالی رتبه بنفش تیری را می پوشیدند که در آن زمان قیمتی بیشتر از طلا داشت. ملکه الیزابت اول حتی افراد خارج از خانواده سلطنتی را از پوشیدن رنگ بنفش منع کرد.
با توجه به این پیوندهای قدیمی، بنفش هاله ای عاقلانه، ثروتمند و پیچیده ایجاد می کند. برندها می توانند از رنگ برای نشان دادن خدمات، محصول یا تجربه بهتر استفاده کنند. بنفش همچنین میتواند نشاندهنده انحطاط، بدخلقی و افراط باشد ، بنابراین مراقب باشید هنگام استفاده از این رنگ تعادل برقرار کنید.
روانشناسی رنگ صورتی
رنگ صورتی که محبوبترین رنگ برای نشان دادن حس زنانگی است، میتواند برای هر برندی که به دنبال حسی جوانتر، تخیلیتر و عجیبتر است، انتخاب عالی باشد. رنگ صورتی نیز حالات کودکانه یا سرکش ایجاد می کند. با عادت کردن خریداران به رنگ، حس اولیه آن کاهش می یابد. برای شرکت هایی مانند باربی، صورتی می تواند ترکیبی عالی از زنانگی و جوانی باشد. لوگوی صورتی غول عروسک بازی به آن کمک می کند محصولات خود را برای مخاطبان جوان عرضه کند.
روانشناسی رنگ نارنجی
رنگ نارنجی شجاعت، اعتماد به نفس، گرما، خلاقیت، صمیمیت و انرژی را منتقل می کند. همچنین بیانگر محرومیت، سرخوردگی، نادانی و سستی است. نارنجی شخصیتی ماجراجو، رقابتی و ناراضی دارد.
این رنگ روشن نشان دهنده اعتماد به نفس، خلاقیت و شجاعت است. رنگ نارنجی احساس گرمی ایجاد می کند چون با خورشید مرتبط است. این رنگ می تواند باعث ایجاد احساس ناامیدی، محرومیت و سستی شود. ممکن است نابالغ یا نادان به نظر برسد. تقریبا 30 درصد از افراد این رنگ را در لیست رنگ های مورد علاقه خود قرار ندادند.
روانشناسی رنگ قرمز
رنگ قرمز قدرت، اشتیاق، انرژی، بی باکی و هیجان را منتقل می کند. همچنین خشم، خطر، هشدار، سرکشی، پرخاشگری و درد را منتقل می کند. به عنوان مثال از لوگوی کوکاکولا استفاده شده است. قرمز شخصیتی جسور، ماجراجو و پرانرژی دارد. این رنگ قدرتمند با هیجان، انرژی، قدرت، بی باکی و اشتیاق همراه است. در فروش، برای دکمههای فراخوان برای اقدام از رنگ قرمز استفاده میکنند تا خریداران را قادر به خرید کنند، زیرا حس فوریت را القا میکند. قرمز همچنین می تواند تأثیر فیزیکی داشته باشد و باعث گرسنگی افراد می شود.
با این حال، رنگ قرمز می تواند احساسات منفی را به همان اندازه قوی تقویت کند. این نشان دهنده خشم، هشدارها، خطر، سرکشی، پرخاشگری و درد است. چراغهای قرمز پلیس به رانندگان هشدار میدهد که خود را عقب بکشند، در حالی که علائم ایست رانندگان را مجبور به توقف میکند. به عنوان مثال، کوکاکولا چندین دهه است که رنگ را به عنوان امضای خود انتخاب کرده است. قرمز خریداران را تشویق به مصرف محصولات نوشیدنیاش میکند و با برند هیجانانگیز شرکت همسو میشود: شعار فعلی آن «جادوی واقعی» است.
روانشناسی رنگ سبز
رنگ سبز سلامتی، امید، طراوت، طبیعت، رشد و شکوفایی را می رساند. همچنین حوصله، رکود، حسادت، بیحوصلگی و ناتوانی را نشان میدهد. سبز شخصیتی ماجراجو، رقابتی و ناراضی دارد.
بدون اغراق، سبز نشان دهنده زندگی است. سبزی که یادآور چمن، درخت و بوته است، احساس آرامش، سلامتی، رفاه، امید و طراوت را به ارمغان می آورد. اما به دلیل ماهیت ابتدایی آن، این رنگ می تواند نشان دهنده کسالت، رکود و ملایم بودن باشد.
Whole Foods از رنگ سبز به دلیل شهرت آن برای محصولات تازه و باکیفیت استفاده می کند. این برند خود را به عنوان «سالمترین فروشگاه مواد غذایی آمریکا» معرفی میکند، بنابراین استفاده از رنگ مرتبط با سلامت و رشد با بیانیه مأموریت آنها همسو میشود.
روانشناسی رنگ زرد
رنگ زرد خوش بینی، گرما، شادی، نوآوری، عقل و برون گرایی را می رساند. همچنین بی منطقی، ترس، احتیاط، اضطراب، ناامیدی و بزدلی را منتقل می کند. برای مثال لوگوی مک دونالد از رنگ زرد استفاده می شود. زرد دارای شخصیت مستقل، و استراتژیک است.
زرد مانند نارنجی نشان دهنده جوانی و شادی است. برندها از رنگ زرد برای تداعی کردن خوش بینی، خلاقیت، برون گرایی و گرما استفاده می کنند. با این حال، نام تجاری زرد همچنین می تواند احساسات ترس، غیرمنطقی و اضطراب را تقویت کند. نوار پلیس، چراغهای راهنمایی و علائم خیابانها همگی دارای رنگ زرد هستند. به عبارت دیگر، قبل از فرو رفتن در رنگ، این داستان هشدار دهنده را به خاطر بسپارید.
طاق های زرد مک دونالد از ویژگی های مثبت رنگ زرد استفاده زیادی می کند. برند زرد آن که با قرمز اشتها آور گره خورده است، تداعی جوانی و شادی را برای زنجیره فست فود ایجاد می کند. وعده های غذایی شاد با صورتک زرد رنگ بر شهرت کودک پسند آن تأکید می کند.
روانشناسی رنگ سیاه
رنگ سیاه یا مشکی پیچیدگی، امنیت، قدرت، ظرافت، اقتدار و ماهیت را می رساند. همچنین بیانگر ظلم، سردی، تهدید، سنگینی، بدی و ماتم است. در لوگوی نایک استفاده می شود. سیاه شخصیتی قاطع، مطمئن و جدی دارد. در وبسایتها، ایمیلها و لوگوها، همه جا مشکی را خواهید دید. مشکی به عنوان رنگ اصلی می تواند برند را پیچیده، قدرتمند و ظریف جلوه دهد. بسیاری از شرکت های لوکس مانند Chanel از رنگ مشکی استفاده می کنند تا آرم های خود را شیک و زیبا نشان دهند. همچنین منطقی است که از هر 10 شرکت پیشرفته، 3 شرکت از رنگ مشکی در لوگوی خود استفاده کنند.
نایک از تبلیغات سیاه و سفید و نماد swoosh برای تقویت برند متمرکز بر قدرت خود استفاده می کند. این شرکت پیامهای خود را حول محور توانمندسازی ورزشکاران و کمک به مشتریان برای تبدیل شدن به بازیکنان قویتر قرار میدهد .
روانشناسی رنگ سفید
رنگ سفید بی گناهی، پاکی، پاکی، ساده انگاری و بکر بودن را می رساند. لوگو آدیداس از رنگ سفید استفاده می کند. سفید شخصیتی قاطع، مطمئن و جدی دارد. اگر کسب و کار شما به دنبال فضایی تمیز و ساده است، رنگ سفید ممکن است انتخاب ایده آلی باشد. در کنار مشکی، رنگ سفید حسی مدرن را القا می کند و می تواند به دستیابی به ظاهری خالص، بی گناه و بکر کمک کند.
رنگ سیاه برای نایک به همان روشی که رنگ سفید برای آدیداس کار می کند، است. برخلاف نایک، آدیداس گروهی از مشتریان کمتر ورزشی را هدف قرار می دهد. آنها به طور منظم با غیر ورزشکاران از جمله نوازندگان، هنرمندان و غیره شریک می شوند. بنابراین، رنگ سفید آنها را قادر می سازد تا از جذابیت ساده و جهانی بهره ببرند.
بنابراین متوجه شدیم هویت بصری برند شما به شدت بر نحوه درک جهان از تجارت شما تأثیر می گذارد. و رنگ یکی از ضروری ترین اجزای هویت بصری است. انتخاب رنگی که برای برند شما معتبر باشد، شخصیت برند شما را مجسم کند، برای مخاطبان شما جذاب باشد و شرکت شما را از رقبا متمایز کند، یکی از بهترین راه ها برای ایجاد یک هویت بصری قدرتمند و معنادار است. فرقی نمیکند رنگها را برای برندینگ انتخاب میکنید، رنگها را برای بازاریابی، یا رنگها را برای تبلیغات، درک روانشناسی رنگها اولین قدم در انتخاب بهترین طیف رنگی برای ثبت برند و سفارش لوگو برند یا بسته بندی محصولات است.