قواعد پایه ی اصلی تایپ و تایپوگرافی:
اصول
اصول به معنی ریشه ها و پایه هاست و در اصطلاح عبارتست از: درستی شکل و ساختار همه ی حروف و استحکام و اعتدال آنها از الف تا ی یعنی همه ی حروف از لحاظ ضخامت و نازکی و جهت قلم و ارتفاع و پهنای آنها از یک قاعده ی یکسان پیروی کنند.
در اصطلاحات خوشنویسی اصول شامل یازده جزء است: قوت، ضعف، سطح، دور، صعود حقیقی و مجازی، رعایت سیاهی و سفیدی(مثبت و منفی) در حلقه ها و گره ها و ارسال (سر دادن و رها کردن قلم) به طوری که حق هر یک به حد کمال ادا گردد.
نسبت
نسبت یا تناسب که قاعده ی دوم از دستگاه درستی تشکیل (ساختار و شکل) است عبارت از آن است که هر حرفی را که با یک قلم بنویسید (از لحاظ ضخامت و جهت گرفتن قلم) حروف هم جنس و شکل های مشابه آن نیز به همان اندازه و موافق هم باشند. (نسبت حروف به یکدیگر در تمام طول خطاطی یک قطعه برابر باشند) مثلا حرف نون در یک جا کوچک و در جای دیگر بزرگ نباشد.
مقیاس اصلی نسبت در خوشنویسی نقطه است. بدین معنی که همه ی حرف ها به نسبت برابر دارای تعداد نقطه هایی در طول و ارتفاع و دهانه ها و گره ها باشند.
ترکیب
ترکیب عبارتست از آمیزش معتدل و موافق حرف، کلمه، جمله، سطر، و دو سط و چند سطر باهم و خوبی(زیبایی) اوضاع کلی آنها به طوری که خوشایند طبع سلیم و ذوق مستقیم گردد. (به نوعی همان رعایت درست کرنینگ- فاصله ی حروف – ولدینگ- فاصله ی سطرها- در تایپو گرافی مدرن است)
کرسی
کرسی که در معنی لغوی یعنی تکیه گاه و نشست گاه و تخت است، اصطلاحا عبارتست از نشستن اجزای گوناگون حروف روی نشست گاه هایی برابر.
آموزش طراحی لوگو:
آموزش طراحی لوگو در برنامه ایلاستراتور: