رسانه بیلبورد
احتمالاً شما هم ایمیلهایی با عنوان تصاویر جالب دریافت کردهاید که به طور مثال تبلیغ یک کالا را با بیلبورد نشان میدهد. شاید حسرت خوردهاید که چرا در ایران چنین تبلیغاتی را در بیلبورد نمیبینید. یکی از مشکلات در این میان ناشناخته ماندن بیلبورد به عنوان یک رسانه است. این پرونده قصد دارد که بیلبورد را به عنوان یک رسانه مهم تبلیغاتی در ذهن مدیران بازنمایی کند.
بیلبورد رسانه جلب مشتری
اگر از بزرگراههاي مدرس، همت و چمران در شهر تهران گذر كرده باشيد، به طور حتم چشمتان به يكي از تابلوهاي رنگانگ تبليغاتي افتاده كه در كنار بزرگراهها خودنمايي ميكنند. به تابلوهاي بزرگي كه معمولاً از آنها براي تبليغات استفاده و در نواحي پر ترافيك و در كنار جادههاي شلوغ يافت ميشوند، «بيلبورد» ميگويند.
بيلبوردها داراي اندازههاي مختلفي هستند اما معمولاً در اندازههاي بزرگ و با جملات كنايهدار یا ایهامدار سعي میكنند تا نگاه مشتري را به خود جلب كنند.
كثر بيلبوردهاي برجسته در امتداد بزرگراهها نصب ميشوند بهطوريكه اثر آنها در ذهن سرنشینان بايد زياد باشد. بيلبوردها معمولاً راه اصلي پيدا كردن غذا و بنزين در بزرگراههاي ناآشنا براي رانندگان هستند. در ايالات متحده سالانه بين پنج تا 15 هزار بيلبورد در جادهها نصب ميشوند.
برخي از شهرها در دنيا حجم انبوهي از بيلبوردها را دارا هستند. ميدان ساعت در نيويورك مثال خوبي در اين مورد است كه بهخاطر كمبود فضا، بر بالاي بسياري از ساختمانها بيلبورد نصب شده است.
بیلبورد یک رسانه است
بيلبوردها بيش از آنكه ابزار تبليغاتي باشند، يك رسانه به حساب ميآيند؛ رسانهاي كه ميتواند پيام خود را به مؤثرترين شكل ممكن به مخاطب خود منتقل كند. به رسانهاي که بيشترين اثربخشي را براي تبليغات داشته باشد و موجب بقاء و موفقيت تبليغات شود، «رسانه اثربخش» میگويند.
به بيان ديگر، رسانهاي که بتواند پيام فروش و بازاريابي را در مخاطبان دروني کند که قدرت نيازسنجي، نيازسازي، نيازمندي و نيازشناسي آنان را تحريک کرده و آنها را به عکس العمل وادارد، رسانهای اثربخش است.
به طور معمول بيلبوردها در زمره رسانههاي اثر بخش جاي ميگيرند. اگر چه شركت ها، رسانه اثربخش خود را براساس استراتژيهاي بازاريابي و براساس تحقيقات انتخاب ميكنند، اما به طور مثال اين مسأله به اثبات رسيده كه براي شركتهاي توليدكننده خودرو، بهترين شيوه تبليغاتي بيلبورد است.
در تعريفهاي رسانه اثربخش براساس مدل هرم مشتري، بيلبورد يك رسانه طلايي (Golden Media) براي تبليغ لوازم خانگي به حساب ميآيد. مشتريان رسانه طلايي سودآوري كمتري دارند ولي از محصولات و خدمات شركت رضايت دارند و به وسيله رسانه طلايي ميتوان وفاداري آنها را زياد كرد.
با ظهور فناوريهاي جديد، بيلبوردها اكنون به رسانهاي تعاملي تبديل و از حالت يك تابلوي تبليغاتي غيرمتحرك خارج شدهاند. در پنجاه و چهارمین جشنواره تبلیغات کن، بيلبوردي از BBC برنده جايزه شد.
در این بیلبورد از مخاطبین خواسته شده بود تا با ارسال پيامك به شمارههای اعلام شده رأی دهند که آیا نیروهای آمریکایی در جنگها اشغالگر هستند یا آزادیبخش که رأی آنها پس ارسال پيامك روی بیلبورد ثبت میشد. چنين شيوهاي باعث ميشود تا مخاطبين بيلبورد از حالت انفعالي خارج شده و بالا و پايين رفتن آمار ثبت شده را بر روي بيلبورد ديجيتال مشاهده كنند.
شيوههاي ارائه تبليغات در بيلبورد
بيلبوردها باید تأثيري ماندگار و برقآسا در حافظه مشتري بگذارند بهطوري كه بعد از اينكه بيننده از محل دور شد، همچنان به تبليغ و موضوع آن فكر كند. تبليغ بر روی بیلبورد بايد در زمان بسيار كوتاه قابل خواندن باشد.
در حالي كه اتوموبيل با سرعت زياد از كنار یک بیلبورد عبور ميكند، سرنشینان آن باید بتوانند آن را بخوانند و یا پیام مورد نظر را دریافت کنند. بنابراين آنها معمولاً شامل چند لغت در اندازه بزرگ و خوانا بوده و یا داراي تصاوير کنایهدار و گيرا با رنگهاي درخشان هستند.
در برخي از بيلبوردها اشياء يا تصاوير خارج از حجم چارچوب اصلي بهصورت چند بعدي طراحي و نمايش داده ميشوند. به عنوان مثال در اوايل قرن بيست و يكم در آمريكا تبليغي براي يك فروشگاه زنجيرهاي فستفود طراحي شد كه در آن گاوي خارج از صفحه بيلبورد در حال نوشتن يك شعار عليه مصرف گوشت گاو با غلط املايي را نمایش میداد.”frendz don’t let frendz eat beef.”
مزاياي تبليغات بيلبوردي
وجود این تابلوهای بزرگ، برای شرکتهاي كوچك که قادر به پرداخت هزینه تبلیغات تلویزیونی نیستند، بسیار مفید است. بيلبورد در مقایسه با قیمت تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و کم اثر بودن تبلیغات در رسانههاي چاپي میتواند با هزینه کمتر، بیشترین تعداد مخاطب را جلب كند. از سوي ديگر صاحبان این نوع تبلیغات دنبال مشتري نمیگردند بلكه این مشتريان هستند كه آنها را ميیابند.
نمونه طراحی لوگو
نمونه طراحی ست اداری
درخواست ثبت برند